VUODESTA 2016

 

Edelmann Gelato on vuonna 2016 perustettu pienen pieni jäätelö"tehdas". Tuotantotilat sijaitsevat Länsi-Pakilassa, Pohjois-Helsingissä. 

 

Omistajansa nimeä kantava yritys on syntynyt intohimosta italialaista gelatoa kohtaan. Lapsuuden kokemukset Italian Riminin gelaterioista jättivät jälkensä nuoren miehen mieleen.

 

Lähes kahdenkymmen vuoden ura ravintolakeittiöissä niin Suomessa ja ulkomailla ruokkivat lisää intohimoa tuota jälkiruokien aatelia kohtaan.

 

EDELMANN GELATO

 

Edelmann Gelaton tuotteet ovat aidoista raaka-aineista, käsityönä tehtyjä jäätelöitä ja sorbetteja. Kotimainen luomumaito ja luomukerma luovat pohjan Edelmann gelaton jäätelöille.

 

Omavalmistusaste pidetään korkeana, ja raaka-aineet hankitaan mahdollisimman vähän käsiteltyinä.

VÄHEMMÄN ILMAA jA RASVAA, ENEMMÄN MAKUA

 

Edelmann Gelaton tuotteet sisältävät ilmaa ja rasvaa vähemmän kuin perinteiset kermajäätelöt. Siksi ne myös käyttäytyvät hieman erilailla.

 

Kotipakastimessa, eli noin -18-asteessa ne ovat piirun verran kovempia, joten on enemmän kuin suositeltavaa malttaa antaa niiden temperoitua muutama minuutti huoneenlämmössä ennen nauttimista. Tällöin maut nousevat huomattavasti paremmin esille.

 

Näppituntuma sen kertoo: jos purkki antaa hivenen myöten, kun sitä hellästi puristaa, on se valmis nautittavaksi

 

.