TUOTTEISSA KÄYTETYT PÄÄRAAKA-AINEET

MAITO

Maito luo pohjan gelatoille, ja gelatot sivältävätkin minimissään puolet maitoa. Siksi maidon pitääkin olla mahdollisimman laadukasta. Edelmann Gelatot valmistetaan aina suomalaiseen homogenoimattomaan luomutäysmaitoon. 

Homogenoimattoman luomumaidon rasvaprosentti vaihtelee luonnollisesti 3,8%-4,4% välillä. Maidon koostumus vaihtelee muun muassa lehmärodun, ravinnon, ympäristöolojen ja lypsyn vaiheiden mukaan.

 

KERMA

Gelatoissa käytetään myös kermaa, joskin kohtuudella verrattuna perinteisiin kermajäätelöihin. Tässäkin tapauksessa kerman pitää olla mahdollisimman laadukasta. Karrageenin käyttö kermassa on oman filosofian mukaan täysin turhaa, ja siitä syystä Edelmann Gelatoissa käytetäänkin vain lisäaineetonta kotimaista luomu kuohukermaa.

 

MAITOJAUHE

Jäätelöissä ja gelatoissa yksi oleellinen raaka-aine on maitojauhe. Maitojauhetta valmistetaan haihduttamalla maidosta pois vettä. Edelmann Gelatoissa käytetään kotimaista rasvatonta maitojauhetta.

 

SOKERIT

Ilman sokereita ei olisi gelatoja tai sorbetteja. Maun lisäksi niillä on olennainen rooli oikeanlaisen rakenteen luomisessa. Edelmann Gelatojen jäätelöpohjissa käytetään perinteisen sakkaroosin lisäksi rypälesokeria ja tärkkelyssiirappia. Maidottomat sorbetit sisältävät lisäksi maltodekstriiniä, jota valmistetaan yleisimmin maissista.

 

SUKLAA

Teollisen suklaan valmistus herättää monia moraalisia ja eettisiä kysymyksiä. Sen vuoksi Edelmann Gelaton tuotteissa on käytetty jo vuosia luomusertifikoituja criollo-kaakaopapuja massana, jauheena ja voina, eli gelatot eivät sisällä teollisesti valmistettua suklaata, vaan se tehdään itse.

 

MARJAT

Kotimaiset marjat ovat nro 1! Edelmann Gelatoissa ja sorbeteissa käytettävät marjat ovat aina kotimaisia.

 

HEDELMÄT

Gelatoissa ja sorbeteissa käytetyt hedelmät hankitaan aina tuoreina ja luomuina. 

 

KANANMUNA

Jotkin leivoksista ja kekseistä sisältävät kananmunaa. Kananmunat ovat aina kotimaisia ja luomuja.

 

VEHNÄJAUHO

Jotkin leivoksista ja kekseistä sisältävät vehnäjauhoja. Vehnäjauhot ovat aina lisäaineettomia(vehnäjauhot ilman jauhonparanteita ovat nykyisin melko vaikeita löytää...), ja luomuja.

 

AROMIT

Ei todellakaan! Nämä eivät kuulu jäätelöihin(eikä mihinkään muuallekaan)! Edelmann gelatojen maut syntyvät vain ja ainoastaan aidoista mauista. Tällöin myös tuoteselosteessa lukee makua antava raaka-aine, eikä ympäripyöreästi ilmoitettu "aromi". 

 

VÄRIAINEET

Täysin turhia nämäkin! Oli kyseessä sitten "luontainen" tai täysin synteettinen väriaine, niin oman filosofian mukaan ne ovat täysin turha lisä tuoteselosteisiin. Tuotteen väri kertoo armottomasti sen, mitä se pitää sisällään ja kuinka paljon. Pelkkä pistääsi ei värjää jäätelöä kirkkaan vihreäksi ilman klorofylliä(uutettua lehtivihreää), mansikkajäätelö ei ole punaista ellei se sisällä todella paljon mansikkaa, ja sitruunasorbetti ei ole väriltään keltaista.

 

LISÄAINEET

Edelmann Gelaton gelatot ja sorbetit sisältävät sakeuttamisaineena käytettävää johanneksenleipäpuujauhetta, joka luokitellaan lisäaineeksi. Johanneksenleipäpuujauhe valmistetaan palkokasveihin kuuluvan johanneksenleipäpuun (Ceratonia siliqua) siemenistä.